ge mig vår !


bajs säger jag bara. när jag vaknade i morse var de sju grader kallt och en decimeter snö ute.. ååh, jag vill inte ha nån mer vinter nu, jag vill ha vår ! en varm, grön och solig vår. och sen efter det vill jag ha sommar. jag vill absolut inte ha minusgrader, iskall blåst och SNÖ !

men annars har dagen varit bra. två lektioner, sen va hjördis (vår tyskalärare) sjuk så vi hade bara en halvtimmes tysklektion sen vare tre timmars håltimma så jag, emmy och isabelle gick till claras och fikade :) mysiiigt ! sen vare bara engelska och sen var den skoldagen slut. jag åkte hem direkt och nu sitter jag här. ska snart äta och sen ska jag ut på långpromenad me nowa. de är iaf lite sol ute nu :)

medlängtantillvår / Matilda

heja hååve !




                         nu ser ni till att vinna dehär HV !


måndag.


första dagen på vecka 13 nu då. dagen har varit bra. bara två lektioner sen matteprov. provet kändes bra, de va inte så långt :) jag skulle igt ha tränat direkt efter skolan, kl 15. men en halvtimme innan ringde de från friskis och sa att de va inställt :/ så jag betämde mig för att träna kl halv fem ist. åkte ner och köpte lite saker som jag behövde på stan. smink bla. jag hittade alla mina favvosaker på rabatt på hm ! sen gick jag till mammas jobb och var där en timme innan träningen. träningen  gick bra. jag har äntligen kunnat börja träna nu igen efter att ha varit konstant förkyld i en månad.

helgen har varit riktigt lugn. jag var hemma både på fredag och lördag kvällen. pluggade matte massa också. och så köpte. jag en ny härlig säng i lördags. i söndags var jag även hundvakt hela dagen medan resten av familjen hjälpte heidi att flytta. att passa den hunden är ett riktigt heltidsjobb. hon är överallt och ingenstans hela tiden..
igårkväll var jag, mamma, hannah & pappa på bio. män som hatar kvinnor. den var riktigt riktigt bra ! fast väldigt spännande :) men till er som funderar på att gå på den säger jag bara, gå på den !



veckan ser ut att bli härlig. inte alls mkt i skolan :) nu hoppas jag bara på soligt vårväder så blir nog veckan perfa !

pusspåergoingar / Matilda

hej igen !


hej igen
, jag vet att jag inte har skrivit här på typ hhur länge som helst, och jag ursäktar för det, men jag har helt enkelt inte haft tid. de har varit väldigt mycket nu och jag har inte prioriterat datorn. bara kollat igenom bdb lite snabbt och så. men nu tänkte jag att jag skulle försöka komma igång här igen. även fast det fortfarande är mkt på gång just nu. vi har jättemkt i skolan och sen har man vännerna, familjen och allt annat också.

förra veckan var en bra men tuff vecka. vi hade hur mkt som helst i skolan + att jag inte hade nån energi alls. jag sov hur mkt som helst men kände mig ändå trött. vi hade tyska prov + två inlämmningar, och med knapp nöd klarade jag allt :)
hela veckan tagggade man för fredagen. the day of lisas party. efter skolan på fredagen åkte jag, C & maaalin hem till maalin, va där ett tag men sen stack vi till habo , fick vara där en timme bara för att busshelvetet int gick så vi fick ta tåget ist. sen hem till C och fixa oss och sen tillslut till lisafisa <3 där blev de först goo mat sen partyparty ! blev en ganska turbulent natt om man säger så, heheh :P men ändå fantasktiskt bra me bästavännerna.
jag kom hem på eftermiddan på lördagen efter en skön sovmorron och mysig filmförmiddag me tjejerna :)

jag & maalin <3
jag & maalin <3

helgen blev en riktig hemmakväll me familjen. melodifestival och tipspromenad me farmor och farfar. syster kom förbi och jag övningskörde för andra gången. de gick ju bra... hehehe

på måndagen va de HÅVE och jag åkte in till stan på kvällen me klasstjejerna Emmie, Emmy & Isabelle ! vi var på O'learys och hejade :) riktigt härligt att de vann ! nu är det bara att fortsätta att heja på dem så att de vinner igen :)

igår hade vi studiedag, härligt ! fast eftersom vi hade engelskaprov idag me 300 glosor blev de till att sitta inne och plugga nästan hela dagen. hann iaf gå en härlig långpromenad ner till vättern me nowa i solskenet :)

föresten, om du vill fråga nåt i kommentarerna så skriv iaf vem du är så kanske jag svarar ;)

hadetoppenivårsolen / Matilda

pusspåre'




pusspåre underbara du !


pusspåt'


första delen av veckan har varit bra. men stressig.. tyska prov på tisdagen, engelska inlämmning idag och svenska inlämmning imorgon. nu är iaf allt klart för denna veckan ! så nu TAGGAR VI FREDAG ! så bäst kmr de bli, right girls? ;)

ska kolla på hv nu, hejaheja!

pusspåer / Matilda


*


SOLEN LYSER HIMLEN ÄR BLÅ, VA DE ÄR SKÖNT ATT LEVA DÅ !

.



söndag.


söndag, och jag är trööööött. sov ändå ganska mkt inatt. gårdagen me bästavännerna vå riktigt mysig. vi satt och pratade i flera timmar, hela kvällen. sen åt vi ben and jerrys glass också :) vi skulle först sova alla i en soffa typ, men sen gick Cathrine till malins säng istället och sen typ mitt i natten skulle lisa sova på en madrass som vi var tvungna att blåsa upp o massa. men tillslut somnade vi iallafall. jag sov faktiskt riktigt gott :) de blev en riktigt bra kväll ! massa prat, skratt och härliga kommentarer.

lisa: malin, kan vi byta kudde ?
malin: men ta en av de som ligger på golvet.
lisa: ah, men jag har redan en pälskudde.

asså såå typiskt lisa säger jag bara. ni kanske inte fattar men de va iallafall väldigt roligt då !

malin: matilda, kan inte du lägga din rumpa mot min rumpa, för jag känner mig mycket säkrare då ?
jag lägger mig med min rumpa mot hennes rumpa.
men efter ett tag säger jag: malin, jag kan inte ligga såhär..
malin: puta me rumpan och håll käften !


soffan som vi sov i.

tack för kvällen & natten tjejor (L) nu taggar vi fredag !



idag vaknade jag först hos malin. jag o liss åkte hem vid typ 12. sen när jag kom hem duschade jag och sedan pluggade jag. efter att tag kom systrarna + ninja. vi åt och sedan åkte jag och mamma ner till bankeryd och övningskörde. första gången jag körde bil ! men de gick faktiskt ganska bra. när jag väl kommit på att man skulle använda kopplingen när man växlade. jag fattade först inte vrf de inte gick att växla...
har beställt körlektion nu också. torsdagen den 26:e mars. håll er inomhus då folket ;)

nu måste jag igt plugga tyska men jag orkar verkligen inte. jag kan faktiskt de mesta och så har jag ju morgondagen på mig också. de får bli att kolla på tv ikväll ist.

haenbraveckanu / Matilda

 

ändrade planer..


ändrade planer inför kvällen. de blir att soova över hos malin me C och liss ! Myyyyyyyyyyyyys ! (L)

lördag !




dagen har varit bra hittils. på morgonen när jag vaknade kollade jag klart på benjamin buttons.. orkade bara kolla på halva igår. den va ganska bra. eller de som jag såg igår var dåligt, de hände typ inget. men den halvan jag såg idag var bra :) den va ändå sevärd. lite speciell och mysig sådär.
sen fixade jag iordning mig och sen åkte jag med mamma och pappa till mommo & morfar. så söta är de. och mormor gör världens goaste bullar ! hon är en riktig bullmormor. hon är en riktigt bra mormor också. har så många goa minnen me henne. vi var hos dem ganska ofta när jag var liten, men nu hinns de tyvärr inte me.. de va iaf kul att träffa dem ida. jag kollade på vårt släktträd också. från den finska sidan. så mamma fick översätta eftersom allt stod på finska. herregud, alla hade typ 10 barn, de va en som hade 15 stycken. typ min mormors morbror eller nåt. de va faktiskt ganska intresant att kolla i den där boken. kul att veta lite om den släkten också. även fast jag inte har varit där mer än 3 ggr och även fast jag inte kan nån finska typ så är jag ändå stolt över att vara halvfinsk. vet inte vrf igt, men de beror nog helt enkelt på att mamma är stolt över att hon är finsk och då är jag de också.

anyway. nu är jag iaf hemma igen. tror jag ska plugga lite tyska snart, om jag orkar, har massa ont i huvudet.

ikväll blire antagligen bara att vara hemma. jag är fortf. halvsjuk och ska satsa på att bli frisk under helgen. syster kanske kommer hit också :) blir väl att kolla på melodifestivalen, som typ resten av sverige. jag har inte kollat på en enda deltävling dehär året så de kan ju va kul att se på andra chansen iaf :)

trevliglördag / Matilda 

sommar !

'
kollade igenom gamla bilder och hittade bilder från sommaren 2008 !
MINNEN
säger jag bara !




















fredag & sjuk...


ja och så har hela skolveckan gått. lika fort som vanligt. veckan har varit ganska bra, förutom att jag har varit halvsjuk hela tiden. fysikprov och fyra timmarsuppsats är veckan största skolhändelser. förutom skolan har det inte varit så mkr denna veckan. mest varit hemma och vilat mig. kan ju inte träna eller nåt..
i onsdags var det skolan till halv fem. igår slutade jag kl tio. gick hem för att jag var lite halvsjuk och tyckte det var bättre att gå hem och vila än att stanna i skolan i fyra timmar och sen ha två lektioner där man knappt gör nåt.




idag var jag iaf i skolan. trots att jag har ont i halsen, huvudet och är förkyld. vi hade ändå ganska kort dag. 10.30 - 14.50 och bara tre lektioner. orkar inte missa massa.. när skolan äntligen var slut för denna veckan träffade jag Cathrine och vi åkte in till stan. jag köpte ett kort till malin. ska skicka iväg de imon och hoppas på att de kmr fram innan den elfte. nån som vet hur lång tid de tar att skicka ett kort till nya zeeland? ;) när vi hade köpt kortet gick vi till wienerkonditoriet och fikade. de var mysigt, även fast att jag hade näsblod i tio minuter. guuuud, jag dör på att jag får näseblod hela tiden ! men de slutade tillslut och jag kunde äta upp mitt fika :) de e nåt speciellt med att gå och fika på fredagar. mysigt liksom. man kan lugna ner sig efter en stressig vecka och komma in i helgtempot.

helgen ser ut att bli en riktig "slapparhelg". jag ska försöka bli frisk så de blir att ligga i sängen hela helgen och bara vila. måste plugga lite också. usch va tråkigt de är att vara sjuk på helger. på helgerna ska man ut och träffa folk, inte ligga i sängen och seega. men de ser ut att bli en sån helg trotsallt.  håller iaf på att ladda ner "benjamin buttons underbara liv" nu. så kanske jag kan se på den ikväll.
sms eller ring mer än gärna ;)

ensjuk / Matilda

gör mig frisk !


torsdag. och jag håller på att bli sjuk igen. eller rättare sagt jag är sjuk igen ! jag trodde att jag var påväg att bli frisk, efter 3 veckor av förkylning och halsont. men nej, tydligen inte. har känt mig lite halvkrasslig några dagar nu, och idag när jag vaknade kunde jag inhte prata. hade så j'vla ont i halsen. tänkte först vara hemma hela dagen. men ändrade mig och bestämde mig för att gå på de två första lektionerna, som var kemi och fysik. man missar så mkt om man är borta en gång så jag orkade inte de. sen skulle vi igt ha tre och en halv timmes håltimma och efter de ha svenska och datakunskap. och sluta fem. men de orkade jag inte. så jag åkte hem vid 10.
fast jag åkte inte hem utan jag åkte till min syster och var hundvakt. hon hade ingen hundvakt idag och jag tyckte att jag likaväl kunde vara sjuk där som hemma.
direkt när jag kom dit fick jag torka kiss. sen vare att gå ut en gång i halvtimmen och vakta henne så att hon inte rev hela huset. efter ett tag lungnade hon sig iaf lite och vi la oss i hennes korg och kollade på film. myyyys !





sen åkte jag hem vid två. lade mig direkt i sängen när jag kom hem och kollade på tv. där har eftermiddagen spenderats. med halstabletter och näsdukar. åt för ett tag sen. och nu har jag precis badat. glömde säga att jag fick näseblod innan maten också, som jag alltid får nuförtiden när jag är förkyld. hatar det ! sen iaf, när jag badade fick jag det igen. så då fick jag ligga stilla i typ 10 min...

anyway, nu ska jag nog kolla på sveriges värsta bilförare tror jag. och försöka att bli frisk.

pussar&kramar / Matilda

tisdag.


diensdag heute. jobbig dag, särskilt när man har haft ont i huvudet hela dagen. jag tror seriöst inte att jag någonsin kmr att bli frisk. jag har varit sjuk i snart en månad nu. jag vill träna !



dagen
började iaf me matte. sen hade vi svenska. jag började med min krönika, jag ska skriva om kvinnornas roll i samhället om man jämför för flera tusen år sedan och idag. så om nägon har några tankar om de får de gärna dela dem me mig ;P sen hade vi iaf tyska. pluggade till provet nästa vecka, jag måste börja plugga.
sen lunch och håltimma. vi satt i matsalen hela lunchen. eftersom alla vi är singlar nu har vi bestämt att vi ska leva livet rejält nu. hitta på några saker. emmie tog direkt insporation från eva och adam och tyckte att vi skulle gömma oss i rosenlundsbadet och sen smyga ut och bada på natten. hehehe, kmr ni ihåg att de gjorde de där? fast de kanske iof är bättre än mitt förslag. liffta ner till tyskland över en helg och sen gå in på en bar där, de e ju sextonårsgräns där ;) nej, detta lär inte hända. men några roliga (och hyfsat normala) saker ska vi nog komma på, right girls? ;)
sen hade vi engelska innan vi slutade vid halv fyra. hem direkt för att soova.
jag sov en stund sen åt jag och nu har jag nästan skrivit klart mitt tal til engelskan som ska in nästa vecka, stolt*



gårdagen var hyfsat bra. vi hade bara tre lektioner, en var bild och en var matte. sen hade vi även fysikprov, vårt första. de gick väl iaf ganska bra. slutade vid två. när jag kom hem var jag hundvakt åt lilla ninja i cirka en timme. men de räckte, den hunden är verkligen överallt och ingenstans.



imorgon lär bli jobbig. vi har svenska nationellt prov från halv ett till halv fem :/ usch, fy och blä säger jag bara !

wunschen mir gluck / Matilda


tjejmilen 2009 !




nu har vi anmält oss till tjejmilen 2009 ! de blir jag, mamma, hannah och heidi som springer. watch out for team Carlsson säger jag bara ! det är söndagen den 30 augusti i år :) vi åker upp på lördagen. bor på hotell och går på stan. kul att vi ska bo på det officiella tjejmilen hotellet också. kmr bara va massa tjejer som ska springa tjejmilen som bor där då. men de är härligt ! men jag måste iaf börja träna nu, eller så fort jag blir frisk vill säga..  jag ska satsa på att slå förra årets tid på 59 min. men de tror jag att jag fixar :) taggataggatagga!



RSS 2.0