lördag.


ska snart åka till a6 me Cathrine. sen ska vi till malin, olivia ska också vara med :) blir att vara hos henne hela kvällen sen, mysigt !

Dagen har varit lugn. jag pluggade på förmiddan sen har småkusinerna varit här nu så vi va ute och lekte i lekparken lite. de e riktigt härligt väder ute idag. Solen lyser säger jag bara ! sånt väder som man blir glad av och ger en ny energi !

Nej nu måste jag springa till bussen,

hadebra / Matilda

torsdag.

torsdag. en dag kvar i skolan. sen är det helg ! igt vet jag inte vrf jag längtar så mkt till helg just denna veckan. har inget speciellt planerat eller så. och jag vet att jag kmr behöva plugga till fysikprovet halva helgen. de är förmodligen för att jag är så himla skoltrött just nu. vi har hur mkt som helst i skolan. läxor, prov och stora inlämmningar. när man är klar me något måste man direkt börja plugga till nästa sak. jag vet att vissa av er säkert tänker skyll dig själv, va förväntar du dig när du går natur liksom? och ja, vi har mkt plugg. men absolut inte så mkt att man inte hinner ha ett annat liv än skollivet eller så mkt att det inte är värt det. för det är det. när jag har gått ut den här linjen har jag en av de bästa högskolehetsbehörigheterna som man kan ha och då har jag mkt att välja på. dessutom har jag verkligen världens goaste klass. verkligen inte så som jag tror att de flesta av er tror att en "naturklass" är, eller som jag själv trodde att en "naturklass" skulle vara innan jag började här. jag trodde, säkert likadant som många av er, att på natur gick bara massa nördar som bara pluggade hela tiden och som inte hade nåt liv. men så är det verkligen inte. min klass är helt underbar ! så därför tilldelas dagens inlägg till min fantastiska klass. som gör att jag överlever alla långa skoldagar och tråkiga fysiklektioner. TACK alla i NV1A!   

mitt i veckan.

idag är det onsdag. tre dagar avklarade i skolan. två kvar. sen är det helg !
som vanligt väldigt mycket i skolan. har pluggat cirka 2 timmar varje dag känns de som.. massa engelska och annat. de är därför jag inte har varit så aktiv här denna veckan heller, har helt enkelt inte hunnit och orkat. men tännkte dra en snabb sammanfattning av veckan hittils.måndag. skolan hela dagen. 5-10 minuters raster hela tiden och fyrtio minuters lunch. stressigt säger jag bara. tyska, biologi, lunch, matte, bild och tillsist fysik. förmiddan flöt på som vanligt.
sen när vi hade matte fick vi reda på att vi ska ha fysikprov nästa måndag. jippie ! kan inget känns de som så de blir att plugga halva helgen. och sen på måndag missar vi vår "sovmorgon" som vi skulla ha haft till kvart i ett igt.. men de är väl bara att bita ihop antar jag.
sen hade vi iaf bild. och då var emmie och isabella inne i ett annat rum hela tiden. jag gick dit två gånger för att kolla va de gjorde. när jag kom in första gången, för att hämta en vitlökspress, följde emmie efter mig överallt medan isabelle va helt försvunnen. fast de tänkte förstås inte jag på. sen när jag kom in andra gången så skrämde jag dem så att de skrek hur högt som helst. hehhehe !
sen hade vi bara fysik, pluggade till provet och fick reda på att vi ska ha fysik på alla mattelektioner denna veckan så att vi kan plugga till provet. detta gör att vi har fysik alla dagar denna veckan..
efter skolan åkte jag hem. fast hade världens lustigaste busstur innan jag kom hem. åkte sammanlagt med tre bussar, rusade genom hela juneporten o massa annat. men kom iaf hem tillslut.
när jag kom hem vare först tv en halvtimme. sen mat. sen plugga i cirka 1 och en halv timme. tv igen sen sova.tisdag. skola igen. fysik, plugga till provet. sen svenska. vi läste några antika texter som tydligen skulle vara roliga, men som typ bara var helt nervärderande mot kvinnor. ni kan ju läsa mer om de texterna här på denna länken :http://klassbloggen-antiken.blogspot.com/
de är verkligen världens bästa blogg !
sen vare iaf tyska. och efter de lunch och håltimma i två timmar. jag emmie, emmy och isabelle gick till malmborgs ochb åt semlor. fettisdagen till ära. min första semla för iår. jag gillar vanligtvis inte semlor men den var faktiskt helt ok. iaf, när vi sitter på malmborgs tar isabelle helt plötsligt upp ett paket och säger: eftersom det är fettisdagen idag vill jag och emmie ge dig en lite present. jag bara va? :O men öppnar de iaf och i de ligger de ett par trosor som de står: I love emmie & isabelle, på. de hade gjort dem i bilden på måndagen. ehhehe. de va därför de var i de andra rummet och var så konstiga när jag kom in. heheheheheh. så goa är ni tjejer <3
sen gick vi iaf tillbaka till skolan och hade engelska. sedan åkte jag hem och gjorde precis samma sak när jag kom hem som på måndagen. vilket varierat liv jag har just nu.. fast jag pluggade iof två timmar på tisdagen.onsdag. skola. fast kort dag. bara tre lektioner. fysik på morgonen. plugga till prov. sen engelska, lunch och sist biologilabb. kolla i mikroskop. faktiskt ganska roligt. gick ner till stan me tjejerna, fast åkte hem dirkekt typ. kom hem och gick då dirket ut på långpromenad me nowa. efter det lade jag mig i sängen och kollade på tv. har legat där hela eftermiddan. inget pluggande idag, även om jag igt måste..
nu snart är de grey's anatomy som gäller !
sen ska jag sova. går till kolckan halv fem imorgon. suck

sist vill jag säga GRATTIS till älskade liss som fyllde år i måndags. älskar dig vännen (L)engladmenskoltrött / Matilda

söndag.


söndagskväll, vilket betyder att helgen och veckan snart är slut. dock har jag min älskade söndagskväll kvar <3 ska snart kolla på mia och klara och äta kladdkakan som jus
t nu står i ugnen, yuuummie! senare kanske de blir att kolla på beck filmen eller nån annan film.

Veckan har varit bra. fast stressig, hur mkt som helst i skolan. och jag som är så himla skoltrött just nu. vill bara skita i allt. men de är bara att bita ihop och kämpa på. har inte hunnit med så mkt mer än skolan. kan inte träna heller, eftersom min himla förkylning vägrar att ge sig. så de har mest blivit skola, sen hem, äta plugga, kolla lite tv och sen sova. har inte ens orkat eller hunnit sitta vid datorn. fast helgen har ju iaf varit bra. de behövs verkligen bra helger nu. i fredags vare bio & fika me klassvännerna och igår kom mina älskade vänner hit på en riktig myskväll. vi spelade bla mitt favvospel. nu låter vi helt nördiga, sitter hemma på en lördag och spelar spel. men de spelet är verkligen roligt. me andra ord heter de :) de blev även massa prat & skratt.
idag har jag ahft en riktig slappdag. har gått i pyamasen hela dagen och bara legat i sängen och kollat på tv & film. kollade bla på: morgan pålsson - världsreporter. jag älskar den filmen. skrattar hela tiden :) han är ju bara såå dryg!

nu ska jag ta en stooor kladdkakebit, mysa ner mig i soffan och bara feta mig, som jag typ har gjort hela dagen. menmen, såna dagar behövs också ibland.

hoppasniharhaftenbravecka / Matilda 

god natt !


De blev en riktigt bra kväll. fylld av skratt, mys och prat.

nu ska jag sova, är riktigt trött.

gonatt /
Matildahelg !


först vill jag bara säga förlåt för att jag inte har varit så aktiv här på bloggen denna veckan. men de har varit så himla mkt i skolan och jag har varit hur trött som helst, har somnat senast klockan tio på kvällarna, och ändå varit trött när jag har vaknat.  så därför har jag inte orkat sätta mig vid datorn.

men nu äre iaf helg och jag kan vila upp mig igen. har legat framför teven hela förmiddan, och där blire nog att spendera några timmar till. fast inte hela dagen. för ikväll ska jag äntligen träffa mina saknade vänner som jag inte träffat på väldigt länge. ååååh vad jag saknar er ! (L) vet int riktigt va vi ska hitta på, blir förmodligen en riktig myskväll me massor av pratt om allt möjligt.

igår vare bio och fika som gällde, me världens goaste klasskompisar. vi gick på i taket lyser stjärnorna, och ja, jag grät. den va så himla sorglig under vissa delar. men jag tyckte att den va bra. kanske inte den bästa filmen jag har sett men helt klart sevärd. de tyckte dock inte de som jag såg den me, men de kan bero på att de har läst boken vilket int jag har.. filmer är alltid mkt sämre om man har läst boken innan eftersom man hela tiden sitter och tänker: men hallå, detta är inte me i boken! efter filmen satte vi oss på george och bara mös och pratade. tack för kvällen tjejor. (L)

nej, nu ska jag återgå till mitt slöande i soffan.

haentrevlighelgfolket / Matilda


onsdag.


ja, nu har halva skolveckan gått. de går faktiskt ganska fort. men talesättet: tiden går fort när man har roligt stämmer nog inte in här. snarare: tiden går fort när man har fullt upp. för de ha jag verkligen just nu. denna veckan är de tusen saker i skolan. och de ser inte ut att bli bättre framåt i tiden. vi har precis börjat me två jättearbeten i svenska och engelska. massa plugg kommer de bli de närmaste veckorna.. SUCK..

och jag som verkligen är skoltrött nu. detta är den jobbigaste tiden på året. de känns som det har varit mörkt i en evighet. det är kallt hela tiden. massa plugg.. och dessutom känns de som att det är en evighet till det är sommarlovet. 
jag vet att jag låter väldigt negativ nu men de får man vara ibland. men helt botten är det inte iaf. man har ju precis haft en solig vecka i fjällen och så har man ju en massa fantastiska vänner runt omkring sig som gör livet  så mkt bättre! och så har man ju en helg varje vecka som får en att inte ge upp eftersom man varje dag tänker att de bara är några dagar kvar till helgen. men när helgen väl är där. så är den slut innan man hann märka att den började... nej, nu måste jag vara lite positiv.

dagen har varit okej. matte och engelska på förmiddan. på engelskan fick vi reda på att vi ska jobba enskilt i tre veckor framöver. och på de tre veckorna ska vi hinna med hur mkt som helst! fyra långa texter med typ 100 glosor till varje text. sen ska man förbereda en muntlig presentation om en tidningsartikel och sen tillslut ska man skriva ett tal om hur europa ska satsa på ungdomar. jag kommer seriöst att dö! 
sen vare iaf lunch och sedan hade vi två labbar, först fysiklabb och sedan kemilabb. 
åkte me pappa hem efter skolan.

När jag kom hem var jag tvungen att sätta mig och plugga direkt. vi har kapiteltest i kemi imon. sen ska vi även lämna in en hälsorapport där vi utvärderar vår egen hälsa och förutom de ska vi läsa en text som typ är från antiken som man inte fattar någonting av.. så de blir att plugga hela kvällen.. 

imon börjar jag klockan åtta och slutar tjugo i fem. sen blire att åka direkt hem och plugga till andra delen av kapiteltestet som vi har på fredag. ååh, vad jag älskar skolan just nu.

Men klockan nio ikväll ska jag iaf sluta plugga, för då börjar en ny säsong av grey's anatomi. YES! missa inte det mina vänner.ensärskildhälsningtillminaspeciellabrudarsomjaginteträffatseninnanlovet, gudvadjagsaknarer / Matilda  

hemma igen.

idag är det tisdag. rubriken är lite felvisande eller vad man säger.. jag kom hem i lördags men har inte orkat sitta något vid datorn förän nu. jag hade iaf en underbar vecka i fjällen! massa snö, sol och klarblå himmel varje dag, härliga backar och en underbar vän vid sin sida, kan de bli bättre? Nej jag tror int de!

Vi åkte upp på förmiddagen förra söndagen. åkte bil hela dagen. mkt trafik vare. men vi kom iaf fram, vid cirka halv fem. en liten mysig stuga vare, bara fem minuter me bil från backen. jag och cathrine sov i en liten stuga precis utanför den större stugan :)
På måndagen åkte vi ut i backen för första dagen. de var strålande sol och klarblå himmel. dock väldigt kallt, cirka 15 minus. men me varma kläder blev allt kanon. bästa den dagen var nog när vi kom till en puckelpistbacke och vi inte fattade de utan stod som fån i backen och undrade om de hade glömt pista.. på kvällen var vi helt slut så vi gick och lade oss redan vid nio.
De tre följande dagarna, alltså tisdag till fredag, var vi i backen. fortfarande kanonväder och kallt. riktigt härliga backar med mycket natursnö. vi åkte bla i trollskogen, de gick ju bra, eller hur C? ;)
på onsdagen och torsdagen blev de kvällsåkninbg också. C provade att åka snowboard på onsdagskvällen. hon var faktiskt riktigt duktig :) efter fyra dagar i backarna var man ganska trött i kroppen kan jag säga ;P
På fredagen åkte vi längdskidor på fjället under en klarblå himmel och en strålande sol. de gick bra, förutom att jag ramlade tre gånger och hade lite svårt att komma upp..
På eftermiddagarna satte vi oss i en snöhög utanför stugan och solade oss, så himla härligt så att man dör!
På lördagen packade vi bilen och åkte hem.

Det blev en helt underbar vecka. TACK Catrhrine för att jag fick följa med :)

Nu kommer lite bilder, titta och njut !
/ Matilda


lördag.


ja, idag är det lördag. mycket på schemat, som vanligt..

farmor kommer och hämtar upp mig snart. vi ska ner till stan och kolla på födelsedagspresent. och så ska jag köpa lite saker som jag behöver till sälen. för imorgon åker vi !

nu måste jag kila.

haenhärliglördag / Matilda

fredag.


äntligen är det fredag igen ! härligt ! fast jag har haft en väldigt skön vecka, har bara varit i skolan en dag. sen har jag varit sjuk i fyra dagar. fast nu är jag nästan frisk. har varit hemma idag me, så att jag inte skulle bli sjuk igen, måste ju vara frisk på söndag !

jag har varit hos heidi idag. hon hade ingen hundvakt så jag tänkte att jag likaväl kunde ligga och bli frisk i hennes soffa som i vår. jag och nowa åkte dit me mamma idag kl sju. tänkte att jag skulle sova lite där, men nejnej, det går inte när man har en valp i huset som hittar på bus helatiden och som måste gå ut en gång i halvtimmen. men det gick bra ändå :)

ikväll blire bara ta det lungt och försöka bli frisk från min himla förkylning.. ska försöka packa lite också. hinner nog inte me så mkt av det imon.

imon ska jag nämligen först till stan me farmor och köpa födelsedagspresent till mig :) ska även köpa några saker som jag behöver till sälen. har ju int kunnat göra det än..
sen på kvällen kommer hela tjocka släkten hit på kalas ! vi ska fira mig och mamma. så då blire fullrulle. ska även passa ninja på natten eftersom heidi ska gå ut me syster och kusin .

sen på söndag åker vi ! bara vå dagar kvar nu !

haentrevlighelg / Matilda

tagga fjällen !


fortfarande sjuk..


idag är det onsdag och jag är fortfarande sjuk. har inte lika ont i halsen längre men är ist förkyld nu. så jag måste springa till toan och snyta mig hela tiden..

dagen har spenderats nerbäddad i soffan med massa vänner avsnitt. har säkert sätt femton avsnitt på dessa två dagar. riktigt roliga är de. men lite jobbigt för jag kan int skratta utan att de gör ont i halsen..

hoppas verkligen att jag blir frisk snart. jag måste vara frisk på söndag, eller till och med lördag. då kommer hela släkten hit för att fira mig och mamma :)

nu ska jag lägga mig i soffan igen och kolla vidare på mitt älskade "vänner".

enhesochförkyld / Matilda

sjuk..


idag har lilla jag varit sjuk. massa ont i halsen och lite ont i huvudet. så typiskt mig att bli sjuk när vi är lediga. skulle ju egentligen gå på stan o fika idag, men ist blev de sängen hela dagen. me halsduk runt halsen och massa hunongsvatten. och en och annan halstablett då och då.. ska nog vara hemma imorgon med. och typiskt att jag ska bli sjuk nu, när jag ska till sälen på söndag. men jag ska vara frisk då ! ska ligga i sängen hela veckan om de behövs.

men det känns iaf bättre nu än i morse så det är förhoppningsvis påväg åt rätt håll :)
nu ska jag burra ner mig i sängen igen och dricka ännu en kopp honungsvatten.

önskamigkryapådig / Matilda

måndag.
idag är det måndag. det betyder att det bara är fem dagar kvar till sälen. längtar !
imon är det tisdag och då är det resursdag, vi är lediga hela dagen. riktigt skönt.dagen har varit bra. eller iaf bra för att vara måndag. släppade mig upp ur sängen imorse. gjorde alla vanliga morgonsaker. åkte sedan me mamma till skolan. måndagar är våra jobbigaste dagar. lektioner hela tiden. fem minutersraster och en halvtimmes lunch. men bättre de än att sluta fem över fem som vi först skulle göra.
hade naturkunskapsprov idag också. de kändes som de gick bra men man vet aldrig med kristinas prov.
skolan slutade tjogo över tre. då åkte jag in till stan me emmie och tog en glass på donken innan jag gick och tränade.
träningen gick bra. de va ki-jympa. jag gillar faktiskt de passet väldigt mkt. bra ledare och bra steg, kan de bli bättre?  :)kom hem vid sex typ. åt mat och satte mig sedan med datorn framför teven en stund. jag gjorde labbrapporten. så nu har jag nästan helt skolfridag imon. bara några engelska glosor :) de blir härligt !imon blire först långpromenad me nowa. sen ska jag träffa emmie i stan vid typ ett. måste köpa lite saker till sälen. skulle vilja kolla på kläder också men kommer nog inte ha råd me de denna månaden heller, nu när jag ska till sälen,men de är det värt. sen vid cirka tre tiden ska jag träffa klassvänerna på the coffee house. de hade visst nån fikabuffe' där för bara 50 kr. så då blire att äta sig tjock..

nej, nu orkar jag inte skriva mer idag..

hadesåkulpåmorgonenimon&tänktpåmigsomliggerochsover / Matilda

fjällen med Cathrinebabe!
jag är så himla glad just nu! på söndag drar jag till sälen, tandådalen med älskadeCathrine och hennes familj! åååh, vad jag längtar! det kmr bli så himla bra. livet kan inte bli bättre just nu, UNDERBART säger jag bara!

söndagskvällar är riktiga slapparkvällar..
nu är helgen snart slut, men innan det är en av mina favoritkvällar. den älskade söndagskvällen. kvällen då man bara ska vara hemma och antingen slappa i soffan med en riktigt bra film och en filt eller sega framför datorn. kvällen då man ska göra allt de där lugna och "slappiga" som man jämt tänker att man ska göra under helgen men som man aldrig hinner. jag älskar verkligen söndagskvällar. söndagskvällar är kvällarna då man samlar energin som man behöver under kommande vecka.min söndag har iaf varit ganska bra, förutom timmarna när man satt och präntade in allt om försurning och växthhuseffekt.

Syster & coffan kom förbi på middag. med sig hade de världens gulligast valp, Ninja. jag tror seriöst att jag är kär i henne. även fast hon bits och springer runt som en dåre. hehe.denna helgen har jag verkligen träffat alla de människor som betyder mest, åtminstonde en stund :) åh det gjorde verkligen min helg helt fantastiskt.det enda man igt behöver för att leva är underbara människor runt omkring sig. och det har verkligen jag.

Såtackenengångallaminaunderbaraälskadedärute, niärotroliga / Matilda

pluggpluggplugg..


Ååååh, jag dör på allt plugg. imon är det naturkunskapsprov som gäller, det sista för kursen också, vilket gör att man måste prestera.

Jag hatar verkligen att plugga på helger. på helger ska man vara helt skolfri, enligt min mening. de räcker liksom med att hålla på med skolsaker fem av sju dagar i veckan.

Men när man har prov på måndagar så måste man ju plugga på helgen. så därför tkr jag att man inte borde få haprov på måndagar, håller ni med?

Anyway, nu måste jag fortsätta mitt pluggande.. förhursomhelst har jag ju prov imorgon, måndag och då är det bara att lägga manken till och plugga på.


önskamiglyckatill / Matilda

en dag full av underbara människor
Denna dagen är en sådan dag då man verkligen inser vilka underbara människor man har i sitt liv.

Vid lunchtid åkte jag & mamma in till stan där vi träffade storasyster hannah. de blir tyvärr inte att man träffar henne så ofta nuförtiden så det är alltid trevligt att träffas.Efter cirka tvåtimmars shoppande me dem träffade jag underbara cathrine och vi gick på stan en stund, jag behöver verkligen nya kläder. känns som jag har massa gamla som jag inte orkar med längre, men som änvänds i brist på annat. hittade inte så mkt, men de blev iaf en söt blus :) alltid kul att träffa C lite och komma ifatt me allt prat om dittan och dattan. innan träffades vi varje dag i skolan, men nu gör vi ju inte de längre.Vid fyratiden blev det fika på george's med emmiehjärtat. de blev två riktigt härliga timmar med massor av skratt. jag tror att de som satt jämte oss blev lite irriterade på att vi var så högljuda menmen, man måste ju få skratta :) jag är så j'vla glad att vi kom i samma klass emmie, vi både skrattar åt samma ibland konstiga saker och pratar om allt mellan himmel och jord. de känns verkligen som att jag har kännt dig hur länge som helst (L)Efter det mötte jag liss och C på juneporten och vi tog bussen bort till saknade amanda. tjejen med världens gulligaste kommentarer. de blev taco och sedan skratt i flera timmar. vi kollade även in en riktig snygging på bdb. seriöst, vem är 50 år och har en bilddagbok där man lägger upp bilder typ varje dag?!

denna dagen var verkligen den perfekta lördagen. full av skratt och underbara människor som ger en massa ny energi, vilket verkligen behövs nu när de är mörkt, grått och kallt överallt.

TACKtillallaunderbaringardärute / Matilda

RSS 2.0