måndag, 27 maj.


jag kom precis hem. har varit i skolan och sen på stan och a6.

skolan idag gick bra. började med tyska klockan åtta. sen halv tio hade vi biologiprov, gick inte bra, allt som jag inte hade pluggat på kom typ med. sen hade vi hål i två timmar. kl ett skulle vi ha nån yrkesförberedande sak. man skulle typ gå på två saker där några berättade om sina olika yrken. vi gick till ett ställe och lyssnade på två socionomer. men sen när vi märkte att de int tog närvaro bestämde vi oss för att skippa den andra och gå och köpa glass på stan istället.
jag, emmie, emmy, emelie, amanda & issa satt vid hamnpiren en stund.

dagens outfit: nackurringad tröja (gina), beiga leggins (gina), skor (skorett).


sen kom liss dit och vi gick och kollade på stan. efter ett tag kom även cathrine och malin ner. de åt på mcdonkan, sen gick vi i lite affärer och så. jag köpte en tröja på hm :) en blomrig somrig.

sen skulle liss köpa en jacka på a6 så vi åkte upp dit. liss köpte jackan och jag hittade ännu en tröja, eller ett linne på hm ! sen var vi trötta så vi gick och fikade på ikea, jag tog en köttbullemacka. efter det åkte vi hem och nu sitter jag här. har inga planer framåt. kanske går en prome me nowa. sen har vi tyska till imon, och så måste jag göra några svenska ord.



juste, jag har gjort egna tofsar också. som är skonsamma för håret. såg i en tidning att man kunde klippa sönder gamla strumpbyxor. då får man tofsar som inte har några metallspännen och som därför är bra för håret ! eftersom jag hade gamla strumpbyxor hemma, som var lite sönder, klippte jag sönder dem. man kan ju alltid prova. och de funkar faktiskt !

snyggtoffsarna ;)


puss&kram / Matilda
 

helgen !


jag vet att jag int har uppdaterat på hela helgen men de har varit fullt upp. min helg har varit riktigt bra !

fredag: jag vaknade med värsta mensverken. var tvungen att gå till skolan eftersom vi hade nationellt engelska prov. provet gick ganska bra. förutom att jag mådde skit.. efter provet orkade jag int mer så jag åkte hem, var sedan hemma dagen och låg i soffan och solstolen och led. på kvällen mådde jag iaf bättre så jag & C åkte ner till livvan där lisa även var. vi åt och fixade oss. sen bar det av till huskvarna på fest ! kvällen blev ganska galen, för vissa av oss iaf, men ändå lyckad ! jag kom hem vid ett tiden och sov.

batteriet på kameran tog slut så de blev tyvärr inte så många bilder.



lördag: vaknade vid tio. pluggade lite på förmiddan, sen solade jag i några timmar. vid två åkte jag med mamma & pappa på kalas hos kusinerna i norrahammar. åt god japansk mat, och lekte lite me kusserna. sen vid 6 åkte vi hem. då var jag hemma ett tag, sen vid åtta kom liss & C hit och vi gick en liten promenad och sedan hem till lisa ! där åt vi tårta och pratade hela kvällen. jag och C gick trötta hem klockan ett.

söndag:
vaknade kl elva. började plugga direkt. har pluggat till och från hela dagen. sammanlagt kanske två timmar. vi har biologi prov imon. systrarna har även varit här och ätit middag och umgåts. nu på kvällen har jag bara segat. ah juste, jag har städat mitt rum idag också. nu kollar jag på film. ska snart sova..

hoppasniharhaftenbrahelg / Matilda



solig dag !


idag har jag haft en underbar dag. efter tre lektioner slutade jag, då var klockan halv tolv !



jag cyklade då ner till stan me emmie & issa och köpte godis, sen åkte jag hem och åt god lunch :) efter de solade jag självklart ett tag, eller rättare sagt en och en halv timme innan mina älskade vänner liss & livvan kom ! vi gick bla ut i skogen och fikade i de sköna vädret. sen vare prat och skratt som vanligt ! och så var de bestämt, den 16 maj åker vi till liseberg ! yeeeeey ! :) längtar.

flickorna gick hem vid åtta så nu har jag ätit och pluggat lite. ska snart basta, tänkte först bada men sen kom jag på att jag ville basta istället !

imorgon missar jag min sovmorgon, vi har nationellt prov i eng A. suuck. hoppas de finns några bra saker att skriva om och inte bara massa bajssaker. sen äre skola som vanligt, slutar kl 14.50.

på kvällen imorgon ska jag vara me mina underbara vänner !

oj, nu är bastun varm, dags att krypa in,
kyssar / Matilda

cupcakes.




jag blev nyss klar med min bakning. jag har bakat cupcakes idag ! de blev faktiskt bra, goda och så :)

annars har jag inte gjort så mkt i kväll.. suttit vid datorn och kollat på tv lite och så. en slapp kväll helt enkelt.

idag hade jag ju sovmorgon också, till tolv ! eller jag kanske int hade, men jag tog mig. kändes ju onödigt att åka in och ha matte kl åtta och sen inte ha nästa lektion förän klockan tolv. så jag tog helt enkelt sovmorgon. sen hade jag bara en lektion. biologilabb,
vi disikerade en abborre.. och usch vad äckligt det var. jag som inte trodde att de inte skulle vara så äckligt eftersom jag brukar fiska rätt mkt på sommaren och så, och då inte alls tycka att något är äckligt. men de var det ! de är något med att jag inte gillar skära upp deras magar och klippa bort organen för att sedan lägga de på ett papper. men iaf, jag klarade mig igenom lektionen och sen vare slut för dagen !

fast jag skulle ha utvecklingssamtal två timmar senare så jag satte mig och pluggade i en timme. sen när den andra gruppen slutade så gick jag in till stan me emmie & issa. vi hann bara gå till oil & vineger innan jag va tvungen att ta bussen tillbaka till skolan för att möta mammsen.

efter utveckligssamtalet åkte jag och mamma till stan för att fixa några saker och sen åkte vi till team sportia i habo. mamma skulle kolla på kläder. när vi va klara där åkte vi hem och åt :)

imorgon har jag också kort dag, åtta till tolv. sen är de slutt för dagen ! på eftermiddan ska jag träffa mina älskade vänner, olivia och saknadelisa ! <3

nu ska jag nog sova, eller kanske kolla på ett till vänner avsnitt,
vihöres / Matilda

måndag, nej tisdag !


jag skrev faktiskt måndag på rubriken först, men kom sen på att de faktiskt va tisdag idag ! känns som att de är måndag idag eftersom jag var ledig igår vilket gjorde att allt blev helt fel me denna veckan, fast de e bara sköönt :)

så, tisdag idag. jag har varit i skolan, som vanligt.. slutade klockan halv fyra. åkte hem, lade mig i min underbara säng och sooov. hur härligt vare inte?! nu har jag precis ätit och pluggat en stund. men orkar int mer, fast måste göra lite matte också.

för imon skulle vi igt ha en mattelektion kl. 8 sen skulle vi ha hål ända till 12 och då kände jag bara: neeej, de orkar inte jag. så jag bestämde mig för att skita i den lektionen och ta lite sovmorgon imorgon istället. till och med mamma sa att jag skulle göra det. ja, min mamma är riktigt bra för det mesta. bara jag pluggade hemma istället. så jag måste som sagt fixa det ikväll.

så imorgon har jag bara en lektion ! och det är labb, vi ska disikera en fisk. hallååå, de är ju inte ens jobbigt. så jag slutar kl ett imorgon, fast så klart kan inte allt gå hur lätt som helst. jag har nämligen utvecklingssamtal imorgon kl 15. så jag måste stanna i skolan i två timmar efter att jag har slutat.. fast smart som jag är, så tänkte jag att jag skulle plugga då så är jag helt ledig resten av kvällen :)

nu ska jag nog kolla på några klipp av ballar av stål, det äger ! kanske slänger in ett klipp här lite senare så att ni också får skratta lite ;)

hejdåpåer / Matilda

föresten, jag hörde precis på nyheterna att de ska ta upp målet om sophie lohede igen. BRA, att de äntligen har fattat att han ska få ett straff även fast att hon är död. hoppas bara de sätter dit den där jävlen !

grillning med klassen !


igår blev de tyvärr ingen uppdatering här. jag hade annat för mig. på dagen pluggade jag mm. och på kvällen vare grillning me klassen som gällde !

jag, issa & emmy bestämde oss för att dra ihop hela klassen till grillning i bankeryd eftersom vi har studiedag idag. så vi smade alla mm. de blev tillslut 12 personer som kom :) vi drog då upp till utsikten och tände eld och började grilla. de blev faktiskt en riktigt lyckad kväll me goa klasskompisar ! jag emmy, issa & emmie stannade där till typ ett sen sov emmie hos mig :)

så idag när vi vaknade var vi ganska seeega, vi åt fukost och så, sen åkte emmie hem kvart över elva.

nu har jag precis gått promenad me nowa ner till vättern i det underbara vädret ! dagen blir nog mest slapp. ska försöka plugga lite också, och sola såklart ;)

tack alla som gjorde kvällen igår riktigt bra,
bamsekramar / Matilda


här är några bilder från gårdagskvällen.


adam, emmie, emmy, amanda, emelie.

haha, amanda skulle grilla lövbit istället för korv..

amanda.

adam, stina + halva emmie.

nästan hela gänget: issa, emmie, emmy, niclas, vincent, emelie, adam, stina. + amanda & emil.

finsk tango..


jag kollade nyss på en finsk film me mamma. men den va konstig så jag satte mig här istället. mamma verkade ju gilla den iaf, fast de e ju bara för att hon fattar va de säger och för att hon älskar finsk tango, de spelas massa sån musik i filmen.

ah juste, ni kanske int vet att min mamma är finsk. fast svensk också. eller asså hon och hennes föräldrar flyttade hit när hon var ett år. så hon pratar flytande finska och flytande svenska, hon pratar alltså inte som ett mumintroll ;) men jag kan ingen finska, eller bara några ord. mamma lärde aldrig oss, lite synd tkr jag. skulle vara kul att kunna prata. jag är ju ändå halvfinsk.

jag är faktiskt stolt för att jag är halvfinsk. ibland undrar jag varför. jag har ju liksom bara varit i finland tre gånger och jag kan ju ingen finska eller så. men jag har ändå vuxit upp med vissa finska traditioner. vi har självklart en bastu hemma ! och mormor och morfar är ju verkligen finska eller vad man säger. asså de bor i norrahammar, men trots att de har bott här i snart femtio år pratar de fortf. som mumintroll. och de känner sig nog mkt mer finska än svenska, tror jag..

 jag var ganska mkt hos min mormor och morfar när jag var liten. morfar och jag brukade dansa till typisk finsk tango ! om jag har förstått rätt är tangon i Finland ungefär som dansmusiken är i Sverige. och vi åt vissa saker där som var finska. som t ex memma vid påsken och julstjärnor (istället för lussekatter) vid julen. och så fort mormor och morfar bråkade om något så gjorde de det på finska så att vi int skulle förstå..

och jag saknar faktiskt våra somrar i Finland. jag tror att jag har varit där när jag var typ tre år, åtta år och tolv år. vi bodde i mormors gamla barndomshem. det ligger mitt på landet utanför uleåborg i norra finland. vi brukade vara där i typ två veckor. vi badade i havet, gick på typisk finsk marknad och badade bastu varje dag ! de är på nåt sätt häftigt att ha varit på det stället där mormor växte upp och där mamma föddes. hon spenderade även alla sina sommar där när hon var liten.

så ja, jag har lite finsk kultur i mig också ;)

det kanske blev ett lite rörigt inlägg, men nu vet ni lite mer om mig,
pussarfrånhalv"finnen" / Matilda

löööördag !


lördag och sol, kan de bli härligare? hoppas de är bra med er, de är det iaf me mig :) än så länge har jag bara slappat hela dagen. kollat på vänner och legat ute och solat, de blåser ganska kallt idag men efter ett tag i solen blir man varm. vet int riktigt hur resten av dagen blir, kanske träffar C & livvan idag igen <3

igår hade jag först skola. sovmorgon, så jag började halv elva. sen vare matte, lunch, biologi, kemi och sist datorkunskap. efter skolan åkte jag hem och solade, as usuall ;) åt hemma och sen åkte jag och C ner till livvan där kvällen spenderades ! myyyys me mina älskade vänner <3

håller föresten precis på att baka en kaka :) morotskaka blire ! mumsfilibaba !

nuskajagbakavidare,
pusspåergullungar / Matilda



från solstolen.


jag sitter just nu ute och solar med datorn i knät :) ligger i en solstol på antanen och bara njuuuter.
iaf, som ni vet så ligger mitt hus precis jämte ne lekpark. och i den lekparken är det just nu cirka femton småpojkar som bygger massa bygg som de hoppar i.. och de kallar ett hopp för pungkrossaren. asså seriöst, jag dööör. håller på att skratta ihjäl min. sån är min humor ;P

nej nu ska jag sola vidare,
pusspåer / Matilda

långbad.


jag bestämmde mig för att göra den här kvällen till en liten spakväll så jag fyllde upp badet, tände ljus och fyllde en stor kopp me glass. sen kröp jag ner i badet och bara låg där jättelänge i mörkret och lyssnade på musik och åt glass, som är jättegott att äta när man ligger i ett varmt bad, och bara njöt. de var hur häligt som helst !



jag hade även massa inpackning i håret och skrubbade mig så jag blev helt len. sådana här bad behöver jag ibland för att lugna ner mig och bara ha det skönt. nu ska jag krypa ner i sängen och kolla på tv.


kramarfrånenlugnochharmonisk / Matilda

torsdag.


idag har de varit fantastikst vårsol, I love it ! skolan gick faktiskt ganska snabbt idag, även fast jag gick till fem. först kemi & fysik, sen skulle vi ha jympa på pb. jag, isabelle och emmy hade en lite speciell cykeltur dit. tre personer + tre stora träningsväskor på
en cykel. jag satt på styret, issa på sadeln och trampade och emmy på pakethållaren. trots att vi stannade några gånger och höll på att köra på ett antal personer så gick de faktiskt bra :) fast en gammal tant blev lite sur på oss. hon typ bara: Sluta vingla så in i helvete, stig av cykeln, ni kör som idioter ! heheh, sen va de även en stor polisbil som körde förbi och ropade upp i nån högtalare som hördes överallt: nu var ni lite många på cykeln där ja.
efter jympan hade vi håltimme så vi åt på pb och sen köpte vi glass och åt ute :) efter de vare svenska och sist datorkunskap.
jag kom hem ungefär vid fem. jag åt och nu har jag precis varit ute och gått promenad me nowa. vi gick till vättern io det härliga vädret !



några bilder från promenaden :)

nu ska jag bada snart sen blire nog mest att slappa ikväll.

pusspåer / Matilda

god torsdag.


gomorgon på er !
jag har precis ätit frukost och håller just nu på att borsta tänderna. ska snart åka iväg till skolan. de verkar bli jättebra väder idag ! men jag slutar kl tjugo i fem idag så jag kmr knappt hinna vara ute något :(

nejnumåstejagkila,
haenbradag / Matilda

picnick !


jag kom precis hem efter att ha varit på picnick med Cathrine & Olivia <3

det var så underbart väder innan så vi bestämde oss för att ha picnick. dock så hade solen gått ner när vi väl kom iväg så de blev inte riktigt lika skönt som vi hade tänkt oss. kallt och blåsigt.. men de blev mysigt iaf, efter att vi hade bytt plats. vi satt där i lite mer än en timme och bara pratade och fikade, myyyysigt !

nuskajagsooova, sovgott / Matilda


lämnar er med några bilder på mina gooingar ;)


ooh happy day !


idag är jag riktigt, riktigt glad !
de beror nog kanske lite på att det är så fint väder ute just nu. men de beror nog mest på en annan sak, som är hemlig ! mer får ni inte veta, just nu iaf ;)





Dagen idag har som sagt varit bra, fyra lektioner, varav två var labb. och en av de tog cirka en halv timme ist för en och en halv timme. så jag och emmy fick sluta en timme tidigare idag ! :)
bra lite jobbigt att jag inte kan gå idag, har skitont i foten :S igår när jag skulle gå ut me nowa sprang den nedrans hunden iväg, och då sprang jag efter. och när jag skulle springa över att himla gupp så lyfte jag tydligen inte på foten ordentligt utan jag sparkade rätt i guppet. och jag hade foppatofflor på mig också.. guuud va ont de gjorde ! så idag har jag gått runt och haltat hela dagen..

nu ska jag nog sola lite tror jag, eller kanske baka nåt. får se hur jag gör.. ;)

hadegottsålänge / Matilda

back to school !


ja och så har första dagen i skolan efter lovet gått då. men de gick faktiskt bra, även om jag var jättetrött och helt seeeg. vi hade våran "språkdag" idag. vi har alla de språken som vi har i skolan på tisdagar, svenska, tyska och engelska + matte då förstås ;)
de va även en annan sak som gjorde dagen superbra, jag är helt glad nu :) jag kan inte säga så mkt, eftersom vi ska hålla de hemligt. men isabelle, emmy & emmie, jag säger bara: vi måste göra detta, guuuud va kul vi kmr ha!
ni får förhoppningsvis veta mer om detta om ett tag ;)

när jag hade slutat skolan vid halv fyra begav jag mig mot friskis. tränade medel kl fyra, sen vid halv sex åkte jag hem. åt och sen gjorde jag engelska läxan. nu sitter jag här och vet inte riktigt vad jag ska göra. pratade iaf nyss med en riktig snygging på msn ;)

imorgon är det skola som vanligt, ,men sen efter skolan ska jag troligtvis träffa mina fina flickor :) vi får se vad vi hittar på..

hoppasniärlikagladasomjag / Matilda


kaffe, nej tack..!




jag har under några veckor försökt att lära mig att dricka kaffe.
helt enkelt för att jag tkr att man ska kunna de när man är 17 år, de känns som att alla utom jag gillar kaffe. jag har försökt med rent kaffe och kaffe blandat med både mjölk, grädde och socker, cirka en tiondel var kaffe.. men jag har ändå inte kunnat dricka det utan att må illa eller tvinga i mig det.
Nu har jag gett upp. anledningen? när jag skulle äta chokladbollar för ett tag sen så var det kanske en matsked kaffe i dem. men jag kände ändå den där (äkliga) kaffesmaken och kunde inte äta dem. så nu har jag kommit på att om jag inte ens gillar chokladbollar med kaffe i kmr jag nog aldrig gilla att dricka kaffe.

hadebraallakaffeälskaredärute / Matilda

gomorgon.


gomorgon.
ida vaknade jag av väckarklockan halv tio. hade ställt den eftersom jag ska träna kl 12 och då behöver åka in till stan halv 11 (!) eftersom bajsbussarna går som söndag idag. men nu behövde jag inte ta den, pappa sa att han kunde skjutsa mig :)

sista lovdagen idag då.. jag ska som sagt träna step kl 12. sen ska jag kanske gå på a6 med C en stund och sen blire hem. kanske plugga lite, om jag orkar. sen skulle jag nog träffa mina underbara girls en stund ikväll :) så de ser ut att bli en härlig dag !

veckan framåt har jag inte så mkt planer. det blir skola, sen får jag se lite vad som händer. ska iaf träna några dagar tänkte jag, man får passa på när man hinner. men förutom det har jag som sagt inte alls några planer. vi får hoppas på fint väder, då löser det sig nog :)

nu ska jag fixa iordning mig lite,
vihöres / Matilda


jag avslutar med en bild från förra våren, jag ursäktar att jag har världens fulaste kläder på mig men jag var ute och gick.


nu drar jag igång igen !


hej igen !
bloggen har varit "nedlagt" i några veckor nu eftersom jag inte har haft varken ork eller tid. som ni säkert märkte i slutet, innan jag la av helt, så var jag inte så aktiv på bloggen. vi hade så grymt mkt i skolan just då och eftersom jag inte tar bloggen som något av det viktigaste i mitt liv hanns den inte med. jag skriver som sagt för min egen skull och då var det bättre för mig att inte skriva här utan att satsa på viktigare saker :)
men nu har jag haft ett underbart lov och är redo att ta friska tag här igen. tror jag kmr hinna med bloggen nu, eftersom vi inte har så mkt i skolan längre, bara nationella prov och så. och så är det ju lättare att gå in och skriva nu när jag har trådlöst nätverk och inte behöver gå ner och sätta mig vid datorbordet varje gång jag vill gå in på internet..

PÅSKLOVET
är snart slut, sorgligt. men det har iaf varit ett helt underbart påsklov med härligt väder och älskade människor. jag har verkligen fått kraft att klara de sista nio (!) veckorna i skolan. jag har bara tagit de lugnt och gjort det jag velat. imorgon är sista lovdagen sen är det dags för skola igen. jobbigt, men såå kul att träffa alla saknade klasskompisar igen !

hoppas att nio hade en bra påskafton igår. det hade jag, med en fantastisk familj. både mormor, morfar och farmor, farfar va här :) + alla mina älskade syskon <3 mkt godis och god påskmat blev de självklart också.



idag har jag haft en riktig filmdag, har nog sett fyra filmer totalt tror jag. (ja, jag är en riktig filmnörd!) först happy feet, sen kärlek på menyn, sen Hannah med H och nu sist Pearl Habor. bra filmer allihop :) lite tråkigt bara att kolla på tv typ hela dagen när det varit så fint väder men jag har redan solat typ 8 timmar denna helgen och nu har jag fått nåt jävla skit på halsen, mamma tror de e soleksem, så jag har inte kunnat vara så mkt i solen idag. men jag solade iaf två timmar mitt på dagen :)

nu ska jag fixa med annat,
hoppasniharhaftettbralov / Matilda

RSS 2.0